Isabelle Autissier – Plotseling, alleen

Plotseling, alleen vertelt het verhaal van een jong stel, Louise en Ludovic, die met hun zeilboot de wereld over varen. Onderweg leggen ze aan bij een verlaten eiland vlak bij Antarctica. Een paradijselijk eiland, vol met pinguïnkolonies, gletsjers en ander natuurschoon. Na een hevige storm blijkt de volgende ochtend ineens hun schip weggeslagen van zijn anker. Zonder enige communicatiemiddelen of proviand moeten Louise en Ludovic zien te overleven op het eiland, dat van een paradijs al gauw verandert in een hel. Het is erg spannend om te lezen hoe twee jonge mensen, als moderne Robinson Crusoes, het moeten zien te overleven met elkaar. Tegelijkertijd is het akelig om te ervaren hoe slecht de moderne mens daar nog toe in staat is en hoe gruwelijk de natuur kan zijn. Isabelle Autissier is niet alleen een beroemd zeilster – ze zeilde als eerste vrouw solo de wereld rond – maar inmiddels in Frankrijk ook een succesvol schrijfster. Met een ijzersterk boek als Plotseling, alleen op haar naam snap ik dat onmiddellijk.

De Bezige Bij, 2016
Oorspronkelijke titel Soudain, seuls, 2015
Vertaald uit het Frans door Floor Borsboom
256 pagina’s

Facebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply