Anton Valens – Het compostcirculatieplan

Het is altijd goed nieuws als er weer een nieuw boek van Anton Valens is. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een van mijn favoriete Nederlandse schrijvers en met elk nieuw boek wordt hij weer een beetje favorieter. Met een titel als Het compostcirculatieplan kun je wat mij betreft ook niet meer stuk. Zo titel, zo boek. Valens schrijft in een lichte, toegankelijke stijl, wat maakt dat zijn boeken aangenaam weglezen. Ook in Het compostcirculatieplan zitten voortdurend geestige kwinkslagen en originele taalvondsten, waardoor je soms bijna vergeet dat je eigenlijk een tamelijk trieste scène zit te lezen. Hoe Valens erin is geslaagd om van een verhaal dat voornamelijk draait om wroeten in een volkstuintje zo’n prettig boek te maken is mij een raadsel. Maakt niet uit, geniet van dit boek.

Atlas Contact, 2016
272 pagina’s

Facebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply