Arnoud Wierstra – Babel

Is Babel nou een prentenboek of een graphic novel? Moet het bij de kinderboeken of de strips staan? Ik weet het niet zo goed en ik heb besloten dat het me ook niets kan schelen. Ik vind Babel namelijk een tof boek en dat is eigenlijk het enige wat telt. In veertig bladzijden met prachtige zwart-wit tekeningen, zonder tekst, volgen we een uitvinder die met zelfgeknutselde vleugels naar de top van een enorme toren probeert te klimmen, om daar vervolgens vanaf te gaan vliegen met die vleugels om zijn schouders. Wierstra liet zich inspireren door het beroemde schilderij De Toren van Babel van Pieter Bruegel de Oude. Zodra je dat weet ga je ineens allerlei details uit dat schilderij herkennen in de tekeningen. Wierstra verwerkte echter ook verschillende figuren, zoals een kat, een uil en een nieuwsgierige jongen, die de uitvinder onderweg helpen. Net als bij de prentenboeken van Charlotte Dematons kun je die figuren op elke tekening terugzoeken. Heerlijk origineel, dit prentenstripboek Babel, en vooral heel mooi getekend.

Gottmer, 2016
40 pagina’s

Facebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply