Henk van Straten – Kleine stinkerd

Dit boek was in 2008 al uitgegeven als Jij bent de regen, maar verscheen dit jaar in een nieuw jasje met de aansprekelijke titel Kleine stinkerd. Ze hebben het wel eens over een A-film of een B-film. Welnu, dan is dit verhaal het equivalent van een C-film. Ranzige seks, goedkope drugs en slechte rock ’n roll, dat is het wel zo’n beetje. O ja, en een sliert aan foute personages. In één woord, pulp. En toch. En toch. Het boek deed me enerzijds aan de film Pulp Fiction denken, anderzijds aan High Fidelity van Nick Hornby. Niet niks dus. Komisch is het uiteraard, maar Van Straten kan gelukkig ook aardig schrijven. De energie stijgt op uit de pagina’s. Eigenlijk is mijn enige bezwaar dat Kleine stinkerd welhaast alleen geschikt is voor mannelijke lezers tussen de twintig en de veertig. Niet getreurd, tot die doelgroep behoor ik zelf tenslotte ook. Bovendien, mannen willen ook nog wel eens iets lezen.

Lebowski, 2009
Oorspronkelijk verschenen in 2008
304 pagina’s

Facebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply