Anton Valens – Vis

Jarenlang heb ik het geprobeerd: een tas vol met onverbiddelijke meesterwerken mee op vakantie om ze een paar weken later weer in de kast te zetten, ongelezen. Dat werkt dus niet. Wil een vakantieboek mij kunnen bekoren kan het er het beste voor zorgen dat het niet te zwaar op de hand is, gemakkelijk wegleest en hier en daar wat exotische locaties aandoet. Een definitie, kortom, van een avonturenboek. Het nieuwste boek van Anton Valens, Vis, voldoet uitstekend aan deze criteria, hoewel het wellicht omschreven moet worden als anti-avonturenboek. Een jongeman besluit uit verveling een week mee te varen op de vissersschuit van een vriend. Leuk verzetje. Voor de jongeman blijft het allemaal wat minder spannend, voor de lezer werkt het prima. Goed, er gebeurt eigenlijk weinig en exotische locaties worden ook niet aangedaan, maar dat geeft niet. Dit is precies wat ik wil op vakantie. Gewoon, lekker, Vis.

Anton Valens – Vis
Uitgeverij Augustus, 2009
144 pagina’s

Facebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply