Mohsin Hamid – Exit west

Soms vind je een boek mooi. Je besluit alles van die schrijver te lezen, maar doordat er andere mooie boeken verschijnen verlies je de schrijver uit het oog en vervliegt je voornemen weer. Geeft niks, dit gebeurt met grote regelmaat. Totdat je opnieuw een mooi boek van die schrijver leest en je je sinds lang vergeten besluit ineens herinnert. Het overkwam me tijdens het lezen van Exit west van Mohsin Hamid. Dit is de schrijver van The Reluctant Fundamentalist (De val van een fundamentalist) realiseerde ik me, dat boek dat ik tien jaar geleden zo mooi vond. Waar was hij al die tijd gebleven, die Hamid? Het mooie van literatuur is dat dat niks uitmaakt. Haak gewoon weer aan bij Mohsin Hamid en zijn nieuwe boek. Lees Exit west – een sprookjesachtige roman over een jong stel dat probeert te vluchten uit een onveilig land in het Oosten, richting een onbestemde vrijheid in het Westen – en denk terug aan dat gevoel van tien jaar geleden. Misschien dat lezers in de toekomst, als Hamid weer zo’n mooi boek heeft geschreven, zich hun jongere zelf van nu zullen herinneren. Ik hoop het.

De Bezige Bij, 2017
Oorspronkelijke titel Exit West, 2017
Vertaald uit het Engels door Saskia van der Lingen
176 pagina’s

Facebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *