About

Op Jacob de Zoet staan al mijn leesnotities sinds 2007. Oorspronkelijk schreef ik deze stukjes alleen voor mezelf, maar sinds december 2012 staan ze allemaal op deze website. Wie ben ik? Ik ben een 33-jarige Amsterdammer en werk bij een uitgeverij in Haarlem. Vanuit mijn interesse voor taal en cultuur heb ik Engels gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hier is mijn liefde voor literatuur ontstaan. Eerst alleen voor Engelse literatuur, maar mijn smaak heeft zich sindsdien verbreed. Tegenwoordig lees ik allerlei verschillende genres – geschiedenis, reisboeken, wetenschap, filosofie – en schrijvers. Zo ben ik de laatste tijd geïnteresseerd geraakt in Oost-Europa: schrijvers uit Hongarije, Polen, Tsjechië en met name Roemenië. Speciaal daarvoor zijn alle stukjes van Roemeense schrijvers of over Roemenië ook vertaald in het Roemeens (zie Tradus în Română).

Bij het schrijven van mijn leesnotities wissel ik tussen Engels en Nederlands, afhankelijk van de taal waarin ik een boek gelezen heb. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie, dus aanraders zijn meer dan welkom – niets leukers dan het favoriete boek van een ander te lezen. Kortom, leessuggesties of reacties op mijn stukjes, ik hoor het graag. En dan hoop ik dat op hun beurt mijn aanraders een inspiratie voor anderen zullen zijn.

Jacob de Zoet is vernoemd naar mijn favoriete boek, De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet van David Mitchell (zie artikel). Ik heb hiervoor gekozen vanwege de goed klinkende naam en de connectie met een stukje Nederlandse geschiedenis.

Contact kan per email naar info [at] jacobdezoet [dot] nl of laat een reactie achter hieronder.

 

Comments

Comment
Your name/nickname
Your website url
Email
content_comment_captcha
This is a required field
 

reading now


Categories