Stefan Brijs - De engelenmaker

Ik had dit boek tegelijk met Boven is het stil gekocht, beide moderne klassiekers die ik graag wilde lezen. Gerbrand Bakker had ik aan het begin van de zomer al uit, maar Stefan Brijs liet nog op zich wachten. L. vond het een goed boek en had het bovendien in één ruk uitgelezen, dus het leek me ideaal voor in het vliegtuig naar Roemenië. Het is typisch een boek dat je meteen pakt in het eerste hoofdstuk. Een zeer nieuwsgierig, ons-kent-ons dorp krijgt een nieuwe bewoner die meteen al bij zijn aankomst alle aandacht trekt; ik zat er meteen in. Bovendien schrijft Brijs heel fijn; gewoon, naturel taalgebruik, heel verhalend en niet zo veel dialoog. Vaak gebeurt iets abrupt en wordt het in het volgende hoofdstuk uitgelegd. Dat werkt verrassend goed. Jammer was wel dat ik het boek niet in één ruk kon lezen. Een stukje voor de reis, een stuk in het vliegtuig, een stuk in Curtea de Arges en een stuk in Transsylvanië. Ik was erg blij toen we in de buurt van Alba Iulia wat rust vonden in een fijn pension (ook door het druilerige weer) en ik het boek eindelijk uit kon lezen. Door dit fragmentarische lezen moest ik de grip waarin het boek me hield soms loslaten en dat was jammer. Toch een zeer leesbaar boek met een origineel verhaal. Ik kreeg meteen zin in nog een Stefan Brijs boek...

19 September 2012

Comments

Comment
Your name/nickname
Your website url
Email
content_comment_captcha
This is a required field
 

reading now


Categories