Kate Summerscale - The suspicions of Mr Whicher

Een andere verassing dit jaar was The suspicions of Mr Whicher van Kate Summerscale. Ik had het fraaie, ouderwetse omslag al voorbij zien komen en toen een collega me bezweerde dat dit boek mij als anglofiel op het lijf was geschreven besloot ik de proef op de som te nemen. Volgens mij is een boek wat je enthousiast kan maken over andere boeken altijd de moeite waard. Na lezing van Mr Whicher kreeg ik spontaan zin om weer eens een klassieker van Dickens of Conan Doyle open te slaan. Dit door een gedetailleerd verslag van een 19e eeuwse moordzaak in Engeland, gebaseerd op ware feiten. Het klungelige werk van de lokale politie komt naar voren, maar ook een historische beschrijving van de opkomst van de eerste detectives in Engeland, verweven met vele verwijzingen naar bekende literatuur van die tijd. Vermakelijk en inspirerend, ideaal.

12 August 2009

Bloomsbury, 2009
Originally published 2008


Comments

Comment
Your name/nickname
Your website url
Email
content_comment_captcha
This is a required field
 

reading now


Categories